Škola glume Niš - Drama Studio

Drama Studio je škola glume u Nišu koja konačno pruža jedinstvenu priliku svima onima koji žele da se bave glumom. Pomeramo granice dosadašnjih koncepta škola glume. Program škole rađen je po principu naših najpriznatijih akademija, gde se kroz četiri semestra polaznici upoznaju sa svim elementima glume. Škola glume Niš - Drama Studio donosi nešto potpuno drugačije, čega do sada nije bilo u ovom gradu.

Do sada je preko 400 mladih sa juga Srbije već prošlo kroz našu školu.

U Drama Studiju, učenici će imati priliku da nauče od iskusnih mentora glume, poznatih srpskih glumaca sa dugogodišnjim iskustvom u glumačkoj profesiji. Svi polaznici pri upisu dobijaju pristup Drama Studio aplikaciji.

Drama Studio Novi Sad

Ko su predavači u školi glume Drama Studio u Nišu?

Dosadašnji mentori predavači u Drama Studiju su neka od najznačajnijih imena srpske glumačke scene: Nataša Ninković, Miloš Timotijević, Petar Strugar, Nina Nešković, Mina Lazarević, Milorad Damjanović, Ammar Mešić i drugi.

Pored mentora, tu su i predavači stručno-umetničkih predmeta, kao što su scenski pokret, ples, pevanje, dikcija i dr.

Kakav je program škole glume Drama Studio?

wp:paragraph

Svi predmeti kreirani su kako bi pružili što bolju podršku polaznicima u razvijanju glumačkih sposobnosti. Dobro došli su svi uzrasta od 7 do 30 godina, a prethodno iskustvo u bavljenju glumom nije potrebno. Svaki polaznik dobija jednog od mentora glume, koji vodi tu klasu.

/wp:paragraph wp:paragraph

Kroz glumačke zadatke, polaznici će savladati tremu i strah od javnog nastupa. Naučiće kako da pravilno izgovaraju, akcentuju i naglašavaju reči, kao i kako se pravilno diše, intonira, peva, postavlja na sceni, pleše i još mnogo toga.

/wp:paragraph wp:paragraph

Časovi se održavaju vikendom u našem studiju glume i plesnoj sali u Kalči, što omogućava polaznicima da se okruže profesionalnom atmosferom i da se potpuno posvete razvoju svojih veština.

/wp:paragraph wp:paragraph

Pravilan razvoj važan je još od ranog detinjstva. Program Drama Studija pomoći će polaznicima da kroz najkvalitetniji program steknu različite veštine i sposobnosti.

/wp:paragraph wp:paragraph

Škola glume u Nišu, Drama Studio, je mesto gde će polaznici pronaći podršku i inspiraciju, kao i gde će se družiti sa drugim entuzijastima glume. Bez obzira na vaše prethodno iskustvo ili obrazovanje, ako želite da se bavite glumom, prijavite se u Drama Studio i počnite da ostvarujete svoje snove o glumačkoj karijeri.

Semestar se završava javnim časom, na nekoj od scena u gradu, uz prisustvo publike. Poslednji javni čas organizovan je u Narodnom pozorištu u Nišu.

Predmeti

Kroz četiri semestra imaćete sledeće predmete:

  • Gluma
  • Dikcija
  • Tehnika glasa (pevanje)
  • Scenske igre (ples)
  • Scenski pokret
  • Glumac pred kamerom
  • Scenska akrobatika
  • Scenske borbe

Kada je upis u naredni semestar i kako da se upišem?

Upis vršimo dva puta godišnje: u januaru i avgustu.

Početak narednog semestra zakazan je za 2. septembar 2023.godine.

Prijave se vrše preko sajta, do popune kapaciteta. Zbog broja mesta u grupi, broj mesta za upis je ograničen.