Sledeći upis počinje 15. avgusta.

Prijavi se na listu čekanja!

Škole glume za decu

škole glume za decu

Škole glume za decu u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu. Drama Studio je škola glume koja jedina posluje na teritoriji Srbije i svoj prepoznatljiv program sprovodi u sva tri grada.

Pri odabiru škole glume za decu morate voditi računa o sledećem:

 • Tim predavača. Postoje škole koje angažuju poznata glumačka lica da predaju u školama glume. Teško je kao laik da procenite da li je taj predavač u školi samo zbog publiciteta i promocije škole, ili zaista može polaznicima da prenese znanje i iskustvo. Nisu uvek popularni glumci dobri predavači. Razmislite o tome.
 • Prostor gde se održavaju časovi. Lokacija, pristup, osvetljenost prostorija, klimatizacija, osveženje tokom časova.
 • Program po kom se sprovodi nastava. Gluma je i te kako individualna stvar i neophodno je da se polaznicima pristupi na ličnom nivou, ali opet da to bude u okviru plana i programa škole. Ne postoje dve iste osobe, a tek ne mogu da postoje dve iste grupe. Pristup kao u školi gde se sa svima radi isto gradivo je pogrešan pristup.
 • Organizacija je nešto što kao polaznik ne vidite, ali ima ogroman značaj. Komunikacija treba da bude takva da pre nego nešto pomislite, već imate obaveštenje o tome od strane škole.
 • Nastupi na sceni i festivalima znače polaznicima, jer na taj način mogu da osete puni sjaj glume. Nije lako doći do festivala, još teže je osvojiti nagradu na njima. Ali kada se to desi, nema kraja sreći, ispunjenosti i samopouzdanju.
 • Angažovanja na snimanjima. Nebitno da li se radi o serijama, filmovima, ili reklamama i spotovima. Svako ima svoje preferencije i ne treba ulaziti u to ko šta više voli. Samo je sjajno iskustvo biti na setu i doživeti stvaranje umetnosti.

Škole glume za decu – kome su namenjene?

Da li su škole glume samo za “talentovanu decu”, ili i za onu mirniju i povučeniju. Prva stvar je da ako je dete veselo, skače, igra i peva po kući, ne znači i da je talentovano za glumu. To je priroda, odnosno karakter deteta i te dve stvari ne treba poistovećivati.

Često se dešava da se ta “povučenija” deca više otvore kroz rad u školama glume i postanu svesni sebe, svojih emocija i razviju empatiju. Što su preduslovi da sutra postanu glumci.

Najbitnije je da ih kao roditelji ne prisiljavate da moraju da budu glumci. Pustite ih da rastu, maštaju i dajte im slobodu izbora. Jer gluma je mnogo složeniji posao od crvenog tepiha, fanova i glamura.

 

Škole glume za decu – da li su godine granica?

Sa polaskom u školu, ili predškolsko, deca već mogu krenuti na časove glume. Postoje škole koje rade i sa decom od 3-4 godina, ali u tom periodu kod dece teško je sprovoditi glumačke vežbe, već se časovi svode na igranje i animaciju dece.

Neka nepisana gornja granica za upis na akademiju je 23-24. godina.

Ukoliko volite glumu, a imate drugi posao, savet je da se bavite glumom iz hobija. Na taj način održavate sebe i svoj intelekt, a imate i posao koji donosi zaradu.

U Drama Studiju radimo dva programa, za uzraste od 7 do 77 godina:

Standard program

Namenjen je uzrastu od 7 do 30 godina
Sve grupe su formirane prema uzrastu: osnovna škola (mlađi i stariji razredi), srednja škola, fakultet i stariji.

Predmeti:

 • glumu;
 • ples;
 • pevanje (tehnika glasa);
 • scenski pokret;
 • dikciju.

Hobi program

Namenjen je osobama starijim od 30 godina.
Polaznici ovog programa pohađaju časove glume, sa elementima scenskog pokreta i dikcije.

Mesečni broj dolazaka je pet blokova (svaki blok je 2×45 minuta).

Hobi program namenjen je poslovnim ljudima, kojima je potrebna neka aktivnost gde će moći da se rasterete i oslobode dosadne svakodnevnice. Takođe, namenjen je i svima vama koji ste maštali da postanete glumci. Sada imate priliku da zakoračite u glumački svet i vidite kako to rade profesionalci.

Drama Studio otvara upis dva puta godišnje

Već sada možete ovde da se prijavite na listu čekanja za prvi naredni upisni rok.