Sledeći upis počinje 15. avgusta.

Prijavi se na listu čekanja!

Stidljivost kod dece

Stidljivost kod dece

Stidljivost kod dece može predstavljati izazov kako za njih tako i za roditelje. To može otežati deci da se prilagode novim situacijama, grade prijateljstva i izraze svoje ideje i osećanja. Međutim, postoji efikasan način da se prevaziđe stidljivost i pomogne deci da procvetaju: škola glume.

Stidljivost kod dece – odakle dolazi?

Stidljivost kod dece često proizilazi iz straha od nepoznatog ili straha od osude vršnjaka. Kroz aktivnosti poput igara uloga, vežbi samopouzdanja i scenskih nastupa, škola glume pruža deci siguran prostor da istraže svoje emocije, razviju veštine komunikacije i izgrade samopouzdanje. Ovo može biti posebno korisno za stidljivu decu jer im omogućava da se postepeno oslobode straha od izražavanja svoje autentične ličnosti pred drugima.

Kako u tome pomaže škola glume?

Jedna od ključnih prednosti škole glume za decu je što im pomaže da razviju socijalne veštine. To postižu kroz interakciju sa vršnjacima i predavačima. Deca uče kako da komuniciraju, postavljaju granice i izraze svoje misli i osećanja na konstruktivan način. Ovo je od suštinskog značaja za prevazilaženje stidljivosti jer deci pruža priliku da se osećaju udobno u društvenim situacijama i izgrade zdrave interpersonalne odnose.

Osim toga, škola glume podstiče kreativnost i imaginaciju kod dece. Kroz različite kreativne aktivnosti i vežbe, deca mogu naučiti kako da se izraze na kreativan način i istraže nove načine izražavanja. Ovo može pomoći stidljivoj deci da pronađu svoj glas i izraze svoju jedinstvenu ličnost na scenskom prostoru.

Dakle, ako primećujete da vaše dete pati od stidljivosti, razmislite o mogućnosti upisa u školu glume. Ova iskustva mogu imati dugoročne benefite za vaše dete, pomažući mu da prevaziđe stidljivost i izraste u samopouzdanu i autentičnu osobu. Nemojte dozvoliti da stidljivost ograničava potencijal vašeg deteta. Umesto toga, pružite im priliku da zablistaju na sceni i izgrade samopouzdanje koje će ih pratiti kroz ceo život.

Drama Studio upisuje polaznike u školu glume već sa 7 godina. Tu smo i za konsultacije pre upisa.